Πολιτικα

Συνάντηση Δαβάκη – Διοικητών Νοσοκομείων Λακωνίας με τον Υπουργό Υγείας

Δελτίο τύπου

Συναντηθήκαμε χθες το απόγευμα, η Διοικήτρια του Γ.Ν. Λακωνίας -Νοσοκομείου Σπάρτης Εύη Παπαγεωργίου, ο Αν. Διοικητής του Γ.Ν. Λακωνίας -Νοσοκομείου Μολάων Κωνσταντίνος Κορωνιός και εγώ, με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, για να του θέσουμε το ζήτημα των ελλείψεων σε ιατρικό κυρίως, αλλά και νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που υπάρχουν στα δύο Νοσοκομεία της Λακωνίας και να ζητήσουμε την συμπερίληψή τους στην επικείμενη προκήρυξη του υπουργείου Υγείας, που θα αφορά στην πρόσληψη ιατρών στο ΕΣΥ.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

Για το Νοσοκομείο της Σπάρτης ζητήσαμε την προκήρυξη των ακόλουθων θέσεων:
Ενός Καρδιολόγου σε βαθμό Διευθυντή.
Ενός Παιδιάτρου.
Ενός Ψυχιάτρου.
Ενός Πνευμονολόγου.
Για το Νοσοκομείο των Μολάων, ζητήσαμε την προκήρυξη των ακόλουθων θέσεων:
Ενός Καρδιολόγου σε βαθμό Διευθυντή.
Ενός Καρδιολόγου σε βαθμό Επιμελητή.
Ενός Αναισθησιολόγου σε βαθμό Διευθυντή.
Ενός Παθολόγου σε βαθμό Διευθυντή.

Παράλληλα, οι Διοικητές ενημέρωσαν τον υπουργό ότι έχουν αποστείλει αιτήματα για τις απολύτως απαραίτητες θέσεις επικουρικού προσωπικού, ενώ ζήτησαν και τη συνδρομή του υπουργείου για την καλύτερη λειτουργία της διαδικασίας πρόσληψης ιατρικού προσωπικού από τον ιδιωτικό τομέα με μπλοκάκι.
Ο υπουργός μας απάντησε ότι θα συμπεριλάβει τις θέσεις που ζητήσαμε στην επόμενη προκήρυξη για την πρόσληψη ιατρών του ΕΣΥ, η οποία είναι προγραμματισμένη να γίνει σύντομα. Για το θέμα του επικουρικού προσωπικού, ο Θάνος Πλεύρης προχώρησε σε σχετική συνεννόηση με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, ενώ σχετικά με την πρόσληψη των ιατρών με μπλοκάκι για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών, ενημέρωσε τους Διοικητές ότι θα δοθεί παράταση μέχρι την υπογραφή της υπουργικής απόφασης που θα ρυθμίζει και θα απλοποιεί οριστικά τη σχετική διαδικασία.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας για τη συνεργασία που είχαμε, καθώς και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τους Διοικητές των Νοσοκομείων μας για τις προτάσεις τους και την εμπεριστατωμένη διεκδίκηση των αιτημάτων τους. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button