Υγεια & Διατροφη

Τί απαντά η Διοικήτρια του Γ.Ν. Λακωνίας στην καταγγελία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας

Η διοικήτρια του Γ.Ν. Λακωνίας κ. Εύη Παπαγεωργίου με αφορμή αναρτήσεις και ανακοινώσεις, αλλά και τη καταγγελία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας, σχετικά με το δυσάρεστο γεγονός θανάτου του 69χρονου που βρισκόταν σε διακοπές στη Λακωνία, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Γυθείου, περιγράφει κι εξηγεί ότι στη Νοσηλευτική Μονάδα της Σπάρτης έγιναν με συντονισμό, έγκαιρα και με προσοχή όλα όσα προβλέπονται και ό,τι είχε ανάγκη ο ασθενής. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά την καταγγελία.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι στις 03/07/2024 και ώρα 04.28 διακομίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Λακωνίας – ΝΜ Σπάρτης, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, από το ΚΥ Γυθείου ασθενής ηλικίας 69 ετών, με ιστορικό χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας, αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας, καρδιακής ανεπάρκειας και με αναφερόμενη δύσπνοια συνοδευόμενη από άλγος κάτω γνάθου.

Ο ασθενής εξετάστηκε από τον εφημερεύοντα ιατρό του ΤΕΠ και τον εφημερεύοντα καρδιολόγο και κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του στη Μονάδα Εμφραγμάτων της Καρδιολογικής Κλινικής, λόγω οξέος εμφράγματος μυοκαρδίου και επαναστένωσης της προσθετικής βαλβίδας. Κατά την παραμονή του στο Νοσοκομείο υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων και στην προγραμματισμένη αιμοκάθαρση, μετά το πέρας της οποίας μεταφέρθηκε ξανά στη Μονάδα εμφραγμάτων για παρακολούθηση.

Όπως αναφέρει η κ. Παπαγεωργίου «από τους ειδικευμένους ιατρούς της κλινικής κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του ασθενούς στο ΓΝ Τρίπολης, προκειμένου να υποβληθεί σε επείγουσα στεφανιογραφία. Διακομίστηκε με συνοδεία ειδικευμένου Καρδιολόγου, με ασθενοφόρο εξοπλισμένο με μηχάνημα συνεχούς αιμοδυναμικής παρακολούθησης και απινιδωτή. Κατά τη διάρκεια της διακομιδής ο ασθενής εμφάνισε καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Ξεκίνησε η προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και το ασθενοφόρο επέστρεψε στο Νοσοκομείο Σπάρτης, ως η πλησιέστερη δομή υγείας. Συνεχίστηκαν οι προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης στο ΤΕΠ με βάση το επιστημονικό πρωτόκολλο, παρουσία δυο ειδικευμένων καρδιολόγων, ιατρών και νοσηλευτών του ΤΕΠ. Παρά τις προσπάθειες ο ασθενής κατέληξε στις 15.20.

Το ΓΝ Λακωνίας εκφράζει τη βαθιά θλίψη για το γεγονός και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button