Εκδηλωσεις

Τιμήθηκε στο Γύθειο η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821

Με λαμπρότητα και σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό εκατοντάδες κάτοικοι του Γυθείου αλλά και επισκέπτες κατέκλυσαν την παραλιακή οδό της πόλης όπου πραγματοποιήθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση τιμώντας την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Το πρωί στον Ηρώον πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας από στρατιωτικό άγημα. Στη συνέχεια στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου τελέστηκε η Δοξολογία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο Γ’.

Στο Ηρώον εψάλη η επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε η κατάθεση τιμητικών δάφνινων στεφάνων και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γυθείου κα Κανέλλα Κρητικάκου.

Στην παρέλαση εκτός των σχολείων της πόλης συμμετείχαν στρατιωτικό τμήμα από το 2ο Τάγμα ΚΕΕΜ και μηχανοκίνητο τμήμα της Π.Υ. Γυθείου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην πλατεία Δημαρχείου Γυθείου από αντιπροσωπείες των σχολείων.

Καθ΄ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων παρέστησαν ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αν. Μάνης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Λυροφώνη, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών κ. Ξιφαράς, ως εκπρόσωπος του Στρατιωτικού Διοικητή Φρουράς Λακωνίας, ο Συνταγματάρχης κ. Συναδινός, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, Αστυνόμος Β’ κ. Βασιλάκος, ως εκπρόσωπος του Λιμενάρχου Γυθείου, ο Υποπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Δεμέστιχας, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Αντιπύραρχος κ. Γραφάκος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button