Προσωπα

Αύριο η κηδεία του Λεωνίδα Γρηγοράκου στη Κηφισιά – Το συγκινητικό αντίο της κόρης του Νάγιας – Δηλώσεις Κρητικού και Δαβάκη

Το βράδυ της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου έγινε γνωστό ο θάνατος του Λεωνίδα Γρηγοράκου πρ. Βουλευτή Λακωνίας και Υπουργού, σκορπίζοντας θλίψη όχι μόνο στην οικογένειά του αλλά σε ολόκληρη την Λακωνία και τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Η κηδεία του Λεωνίδα Γρηγοράκου θα τελεστεί αύριο 13 Φεβρουαρίου στην Κηφισιά.

  • Ακολουθεί το συγκινητικό μήνυμα της κόρης του Νάγιας, η οποία εξελέγη Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Λακωνία στις τελευταίες εθνικές εκλογές:

Αγαπημένε μας πατέρα, έφυγες νωρίς και ξαφνικά. Την Παρασκευή το μεσημέρι ζήτησες από τη μητέρα μας να κλειδώσει το σπίτι για να κοιμηθείς «ήρεμος». Έτσι «ήρεμο» και στη χαρακτηριστική στάση ύπνου σου σε βρήκε λίγες ώρες αργότερα όταν πήγε να σε ξυπνήσει για να μην αργήσετε στο ραντεβού σας.

Έλεγες πάντα πως με αυτόν τον τρόπο ήθελες να φύγεις. Στον ύπνο σου. Χωρίς να ταλαιπωρηθείς και χωρίς να ταλαιπωρήσεις κανέναν.

Η απώλειά σου σκόρπισε τη θλίψη στην οικογένειά μας, αφήνοντας τη μητέρα μας, την μικρή μας τη Μαρκέλλα και εμένα μόνες.

Μαζί με εμάς κλαίνε η Λακωνία, το ΠΑΣΟΚ, το ΕΣΥ, οι φίλοι σου, οι συνάδελφοί σου και όσοι σε αγαπούσαν.

Αύριο την ώρα του αποχαιρετισμού, όλοι θα έχουμε να σου πούμε πολλά.

Εγώ όμως θα έχω να σου πω περισσότερα.

Με φώναζες πάντα «Γρηγοράκο μου» γιατί σου έμοιαζα σε όλα.

Η φωτογραφία είναι από τη νύχτα των εκλογών. Έκλαιγα από συγκίνηση και εσύ με είχες αγκαλιάσει ζεστά και πατρικά. Με πολύ αγώνα που δώσαμε μαζί, τα καταφέραμε πατέρα!

Πατέρα, δώσε μου τη δύναμη και την ευχή σου να στηρίξω την οικογένειά μας και τη Λακωνία. Να είμαι άξια αντικαταστάτης σου.

Αισθάνομαι πολύ μόνη πατέρα. Δεν έπρεπε να φύγεις.

Η κηδεία του Λεωνίδα Γρηγοράκου θα γίνει αύριο στις 11.30 στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κεφαλάρι Κηφισιάς και στη συνέχεια η ταφή στο Κοιμητήριο Κηφισιάς.

Το μνημόσυνο τον 40 ημερών θα τελεστεί στη Σπάρτη.

Μηνύματα για την απώλεια του Λεωνίδα Γρηγοράκου εξέδωσαν και οι δυο Βουλευτές του νομού της Ν.Δ. κ.κ. Κρητικός και Δαβάκης.

  • Νεοκλής Κρητικός

Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο σπουδαίος πνευμονολόγος-εντατικολόγος, ο πανεπιστημιακός με το ευρύ συγγραφικό έργο, απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών.

Άφησε το αποτύπωμά του στο ΕΣΥ, στέργοντας τον συνάνθρωπό μας και συμβάλλοντας στην προαγωγή της δημόσιας υγείας.

Το δεύτερο κομμάτι που σφράγισε το δημόσιο βίο του, ήταν η Πολιτική. Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο για τη Λακωνία, εκπροσωπώντας την για 19 χρόνια στο Κοινοβούλιο, ενώ υπηρέτησε τη χώρα και από τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών & Υγείας.Διετέλεσε, δε, και Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Συλλυπούμαι τη σύζυγό του Σοφία, τον αδελφό του Γιάννη, τις κόρες του, τη συνάδελφο στη Βουλή, Νάγια και την Μαρκέλλα, τους φίλους του και όλους όσοι συμπορεύθηκαν στη ζωή.

  • Αθανάσιος Δαβάκης

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΛΕΩΝΙΔΑ..❗️

Συμπορευθήκαμε αρκετά χρόνια μαζί, ως εκπρόσωποι των Λακώνων συμπολιτών μας.Με διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις ,ιδεολογίες αλλά και χαρακτήρες…Συμπαραταγμένοι πάντοτε όμως στην προάσπιση των λακωνικών συμφερόντων.

Ήσουν εξωστρεφής, πολλές φορές εκρηκτικός ,επίμονος και σταθερός σε αυτά που πίστευες και πάνω απ’όλα αυθεντικός.

Στον σκληρό στίβο της πολιτικής ,κέρδισες την εκτίμηση και την αγάπη των Λακώνων ανεξαρτήτως κομματικών στεγανών και αυτό «λίγο δεν είναι»!

Πιστεύω ότι φεύγεις ικανοποιημένος, γιατί στο πρόσωπο της κόρης σου είδες τη συνέχειά σου ,όπως το θέλησαν οι Λάκωνες πολίτες.

Καλό Ταξίδι Λεωνίδα..❗️

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button