ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Εκλογές 2023: Που ψηφίζω και πόσους σταυρούς βάζω – Οι έδρες, τα exit poll και τα αποτελέσματα

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές 2023 όλος ο κρατικός μηχανισμός. Δείτε πού ψηφίζετε, πότε ανοίγουν οι κάλπες και πότε θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα.

Λίγες μόνο ώρες έμειναν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες την Κυριακή 21 Μαϊου. Να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 07.00 έως τις 19.00, όπως ειδικότερα προβλέπεται στο άρθρο 50 του π.δ. 26/2012.

Ότι για τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου ανακηρύχθηκαν για την εκλογική περιφέρεια ΛΑΚΩΝΙΑΣ, οι κατωτέρω συνδυασμοί κομμάτων, συνασπισμοί κομμάτων, μεμονωμένοι υποψήφιοι και οι συνδυασμοί υποψηφίων της Επικράτειας:

Δείτε αναλυτικά

Η ψηφοφορία θα διενεργηθεί την 21 Μαΐου 2023 ημέρα Κυριακή και θα αρχίσει την 07:00 ώρα και θα λήξει την 19:00 ώρα στα κατωτέρω εκλογικά τμήματα, που έχουν οριστεί με την υπ αριθ. 145003/02-05-2023 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λακωνίας «Καθορισμός εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας για τη διενέργεια των γενικών βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023.

Οι ετεροδημότες του Νομού ΛΑΚΩΝΙΑΣ εκλογείς εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους Ετεροδημοτών των Εκλογικών Περιφερειών: Α’ Αθηνών, Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, Α’ Πειραιώς και Ιωαννίνων, θα ψηφίσουν σε ένα (1) ειδικό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών στο Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ στη Σπάρτη,  το οποίο υπάγεται στο Δήμο Σπάρτης.

Ο αριθμός των βουλευτικών εδρών για την Εκλογική Περιφέρεια ΛΑΚΩΝΙΑΣ είναι τρεις (3).

Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από ένας (1) μέχρι και τρεις (3) βουλευτές, έναν (1) σταυρό. Επομένως στην Π.Ε. Λακωνίας οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα για ένα σταυρό προτίμησης.

Τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες, στις 19.00, θα δούν και το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία των exit poll. Εως τις 20:30 το βραδυ της Κυριακής των εκλογών θα ανακοινωθεί η πρώτη εκτίμηση για τα ποσοστά που θα λάβουν τα κόμματα σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών και η Singular Logic.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, περίπου στις 20:30 το βράδυ θα γίνει η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και έως τις 22:00 η εκτίμηση θα επικαιροποιηθεί καθώς θα έχει ενσωματωθεί μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button