Πολιτικα

Επιστολή Παναρίτη προς τον Υπουργό Οικονομικών για την επιδότηση στο πετρέλαιο

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η ενεργειακή κρίση που μαστίζει ολόκληρη την Ευρώπη και κατ’ επέκταση την Ελληνική επικράτεια έχει δημιουργήσει κύμα ανατιμήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες. Το τεταμένο οικονομικό κλίμα των τελευταίων ετών επιβαρύνθηκε ακόμα περισσότερο με νοικοκυριά και επιχειρήσεις να βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, με την έλευση του χειμώνα να είναι προ των πυλών και τις ενεργειακές ανάγκες σε διαρκή άνοδο.

Από 1η Οκτωβρίου το Υπουργείο Οικονομικών διέκοψε την οριζόντια επιδότηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης με 12 λεπτά/λίτρο ή 15 λεπτά/λίτρο μαζί με τον ΦΠΑ, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων ώστε να επιδοτήσει το πετρέλαιο θέρμανσης στα μέσα του τρέχοντος μηνός. Η αύξηση της τιμής στο πετρέλαιο κίνησης αυτομάτως θα επιφέρει ντόμινο οικονομικών αυξήσεων: στο κόστος μεταφοράς και στη συνέχεια στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο όπως και στις υπηρεσίες. Επιπλέον, η αύξηση τιμής στο πετρέλαιο κίνησης επιφέρει αύξηση και στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η ενεργειακή κρίση και οι συνεχόμενες ανατιμήσεις δημιουργούν τριγμούς στην κοινωνική συνοχή που χρήζει τη στήριξη της πολιτείας όσο ποτέ άλλοτε. Η οριζόντια επιδότηση στην τιμή του Πετρελαίου κίνησης είναι μείζονος σημασίας στη τρέχουσα χρονική στιγμή με πολλαπλά οφέλη για κοινωνία και επιχειρηματικότητα. Δεδομένων των συνθηκών παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε την επαναχορήγηση του εν  λόγω επιδόματος. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.  

 Με εκτίμηση
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  
  
 ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button