ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023Πολιτικα

Κρητικός, Δαβάκης και Γρηγοράκου οι Βουλευτές του νομού στη νέα Βουλή – Πως ψήφισαν οι πολίτες

Το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα δίνει μια ξεκάθαρη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη με ποσοστό 40,79% και 146 έδρες στη νέα Βουλή. Όλη η χώρα είναι στα μπλέ εκτός από το νομό Ροδόπης όπου επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο στόχος της αυτοδυναμίας δεν επιτεύχθη οπότε από σήμερα ξεκινούν οι διερευνητικές εργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε νέες εκλογές, πιθανότερο σενάριο, στις 25 Ιουνίου ή στις 2 Ιουλίου.

Στο νομό μας η Ν.Δ. κράτησε σταθερά το ποσοστό της με 49,78%, στη δεύτερη θέση επέστρεψε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 15,22% και στη τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,79%. Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα για τη Λακωνία.

Στο Δήμο Ανατολικής Μάνης η Ν.Δ. συνεχίζει να παραμένει πρώτη δύναμη με ποσοστό 55,94%, δεύτερο αναδείχθηκε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 13,04%. Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Όσον αφορά τους Βουλευτές του νομού μας στη νέα Βουλή, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τις 2 έδρες, με τον κ. Κρητικό να παίρνει την πρώτη θέση με 9.128 σταυρούς και τον κ. Δαβάκη στη δεύτερη με 8.616 ενώ απομένουν ακόμα 22 εκλογικά τμήματα στο σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών για τη σταυροδοσία. Τη τρίτη έδρα την κερδίζει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και εκλέγεται η κα Γρηγοράκου με 4.311. Εκτός Βουλής μετά από τρείς θητείες είναι ο κ. Αραχωβίτης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κερδίσει έδρα στο νομό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button