Πολιτικα

Κυβόλιθοι και μάρμαρα αλλάζουν ριζικά την εικόνα του Γυθείου

Δελτίο τύπου Δήμου Ανατολικής Μάνης

Υπεγράφη την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου ανάπλασης του Γυθείου και ήδη σήμερα Παρασκευή 2/12 ξεκίνησαν οι εργασίες, οι οποίες πρόκειται να μεταβάλουν την εικόνα της πόλης αναβαθμίζοντάς την αποφασιστικά.

Οι αλλαγές, ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ, θα είναι αισθητές στους κοινόχρηστους χώρους του αστικού ιστού. Κυβόλιθοι διαφόρων μεγεθών και μάρμαρα θα αντικαταστήσουν την άσφαλτο σε κεντρικούς δρόμους.

Έτσι, φιλικότερα προς το περιβάλλον υλικά σε συνδυασμό με παραδοσιακές τεχνοτροπίες θα φιλοτεχνήσουν ένα ελκυστικότερο Γύθειο, στο οποίο μάλιστα η μέση ετήσια θερμοκρασία αναμένεται χάρη στις παρεμβάσεις να μειωθεί κατά 2 βαθμούς Κελσίου.

Η νέα μορφή του κέντρου της πόλης θα βρεθεί σε μοναδική αρμονία με τα εξαιρετικού κάλλους νεοκλασικά και διατηρητέα κτίρια, τα οποία θα αναδείξει ακόμη περισσότερο. Παράλληλα, η πρόσβαση σε μνημεία αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς θα γίνει ευκολότερη από ποτέ.

Το κέντρο λοιπόν της πόλης, σημαντικός ήδη τουριστικός προορισμός, θα εξυπηρετεί πληρέστερα τις ανάγκες στάσης και αναψυχής τόσο των μονίμων κατοίκων όσο και των επισκεπτών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button