Εκδηλωσεις

Μεγάλη Παρασκευή στο Γύθειο – Πλήθος πιστών στη συνάντηση των Επιταφίων

Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής η περιφορά των Επιταφίων των Ιερών Ναών της πόλης του Γυθείου.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις ακολουθίες αλλά και στην περιφορά των Επιταφίων μέχρι το Ηρώον της πόλης όπου πραγματοποιήθηκε δέηση και ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο Γ’.

Πένθιμα εμβατήρια από τη φιλαρμονική Αν. Μάνης αλλά και εγκώμια που έψαλαν οι χορωδίες των Ιερών Ναών αντηχούσαν σε όλη την πόλη. Τέσσερα μωβ πυροτεχνήματα όσοι και οι Επιτάφιοι της πόλης φώτισαν τον ουρανό του Γυθείου, ενώ οι μαθητές της πόλης άφησαν δεκάδες μωβ και άσπρα μπαλόνια.

Στην περιφορά του Επιταφίου παρέστησαν ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, οι Αντιδήμαρχοι Αν. Μάνης κ.κ. Δρακουλάκου και Τσιριγώτης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Μάνης κα Λυροφώνη, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, Αστυνόμος Α’ κ. Βασιλάκος, ο Λιμενάρχης Γυθείου, Αντιπλοίαρχος κ. Μοτσάκος, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Αντιπύραρχος κ. Γραφάκος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Νωρίς το μεσημέρι στον Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου στο νησάκι Κρανάη τελέστηκε η ακολουθία του Επιταφίου, που είχαν στολίσει οι μαθητές/τριες της πόλης.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button