Πολιτικα

Με ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΘΕΣΗ θα «δικάζει» και το Πρωτοδικείο Γυθείου – Συνάντηση Δαβάκη με Υφ. Δικαιοσύνης

Δελτίο τύπου

Στη χθεσινή συνάντησή μου με τον υφυπουργό δικαιοσύνης Γιάννη Μπούγα, διευκρινίσαμε και κάναμε περισσότερο σαφή, ορισμένα σημεία του υπό κατάρτιση «Δικαστικού Χάρτη», όσον αφορά στη Λακωνία:

1️⃣ Το Πρωτοδικείο Γυθείου θα είναι αυτοτελές και με ρητή διάταξη στον νέο νόμο θα συνεχίσουν να δικάζονται ΚΑΙ με τριμελή σύνθεση ,όλες οι υποθέσεις που δικάζονταν σε αυτό μέχρι τώρα.

2️⃣ Όσον αφορά στις περιφερειακές έδρες εκκρεμεί ΔΙΑΖΕΥΚΤΙΚΑ η έδρα της Νεάπολης ή των Μολάων γιατί δεν μπορεί να υπάρχουν δύο. Θα υπάρξει φυσικά αναβάθμιση του δικαστικού έργου και των υποδομών, με αυξημένο αριθμό υποθέσεων.

3️⃣ Η διάρθρωση του δικαστικού χάρτη αποσκοπεί στην απάληψη των παθογενειών που εμποδίζουν την καλύτερη απονομή της δικαιοσύνης ,όσον αφορά στην ταχύτητα αλλά και την ποιότητα και στοχεύει στη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και βεβαίως στην εξοικονόμηση πόρων.

✅ Κατά τη συνάντησή αυτή επικοινώνησα και με την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου κ.Ανθή Μπαλιτσάρη, η οποία συνομίλησε με τον υφυπουργό και αφού ενημερώθηκε απευθείας σχετικά με το Πρωτοδικείο Γυθείου, εξέφρασε την ικανοποίησή της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button