Πολιτικα

Συνάντηση εργασίας Κρητικoύ με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για πέντε ανοιχτά ζητήματα

Δελτίο τύπου Βουλευτή (Ν.Δ.) Λακωνίας κ. Κρητικού

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη είχε χθες Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία πέντε ανοιχτών ζητημάτων, αρμοδιότητας του Υπουργείου στη Λακωνία.

Συγκεκριμένα ο κ.Κρητικός από την κα Μενδώνη:

🔶Ζήτησε να υπάρξει επιτάχυνση στην εξέταση του αιτήματος για επανεξέταση της αρχαιολογικής ζώνης στην περιοχή του Βαλτακίου. Επεσήμανε ότι οι τομές στο έδαφος δεν έχουν ακόμη γίνει προκειμένου στη συνέχεια να καθοριστεί ο πυρήνας της αρχαιολογικής ζώνης και ο χαρακτήρας της υπόλοιπης περιοχής.

🔶Ζήτησε να υπάρξει μέριμνα ώστε να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για να προχωρήσει η στατική ενίσχυση, προστασία και ανάδειξη του ελληνιστικού γεφυριού στο Ξηροκάμπι. Πρόκειται για ένα μοναδικό πολιτιστικό μνημείο και πρέπει με κάθε τρόπο να προστατευθεί.

🔶Επεσήμανε τα προβλήματα από τις καθυστερήσεις των έργων της ΔΕΥΑΣ στην οδό Κύπρου στην Σπάρτη, στο τμήμα το οποίο χρειάζεται έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού και ζήτησε την αρωγή της για την επίσπευση των διαδικασιών.

🔶Ανέφερε τις ενέργειες που έκανε σχετικά με την καθυστέρηση των έργων στα Σπήλαια Διρού και τη γνωστοποίηση του προβλήματος στον Πρωθυπουργό, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

🔶Τέλος εξέθεσε και πάλι τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι τα οστά των Σπαρτιατών Πολεμιστών από τον τάφο των Λακεδαιμονίων στον Κεραμεικό,  του Ολυμπιονίκη Λακράτη και των δύο Πολεμάρχων Χαίροντα και Θίβραχου, πρέπει να μεταφερθούν και να τοποθετηθούν, στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, όπου είναι απαραίτητο να προβλεφθεί αντίστοιχος χώρος έκθεσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button