Πολιτικα

Συνάντηση Νεοκλή Κρητικού με Υπ. Μετανάστευσης & Ασύλου κ.Καιρίδη Δημήτριο

Δελτίο τύπου Βουλευτή Ν.Δ. Λακωνίας κ. Κρητικού

Συνάντηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Καθηγητή Δημήτρη Καιρίδη, είχε χθες, ημέρα Πέμπτη, ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός. Βασικό θέμα αυτής το πολύπλοκο θέμα της μετάκλησης εργατών γης.

Αφορμή γι’ αυτήν την πρωτοβουλία του κου Κρητικού στάθηκε το γεγονός, ότι πολλοί Λάκωνες συμπολίτες μας, αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα με τους μετακλητούς εργάτες γης. Ειδικότερα, τον τελευταίο καιρό, έχει παρατηρηθεί μια μαζική απόρριψη των αιτημάτων χορήγησης θεώρησης εισόδου στους πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι έρχονται στην Περιφέρειά μας με σκοπό την αγροτική εποχική εργασία. Αυτό συνιστά ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα για τους παραγωγούς της Λακωνίας, γιατί οι εργάτες γης είναι απαραίτητοι τόσο για την καλλιέργεια, όσο και τη συλλογή των καρπών.

Ο κ. Κρητικός παρέδωσε στον κ. Υπουργό αναλυτικό έγγραφο, στο οποίο παρουσιάζεται το πρόβλημα, αλλά και προτείνεται συγκεκριμένη λύση. Ο κ. Καιρίδης θεώρησε ότι το έγγραφο είναι ιδιαιτέρως ωφέλιμο, συμφώνησε για την αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης και συνεκάλεσε προς τούτο σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς και με συντονιστή τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο. Στη σύσκεψη -η οποία αρχικά ορίσθηκε για σήμερα το πρωί, αλλά μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα- ο κ. Υπουργός δεσμεύθηκε να πράξει τα δέοντα.

Ο Νεοκλής Κρητικός ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση. «Ευελπιστώ πως η σύσκεψη των αρμοδίων Υπουργών θα οδηγήσει σε επίλυση του ζητήματος των μετακλητών εργατών γης”, σημείωσε ο κ. Κρητικός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button