Πολιτικα

Σύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελαιουργεία

Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Λακωνίας

Το Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 σύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά, στο Υπουργείο, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελαιουργεία.

Πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της σύσκεψης είχε ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης με βάση την απόφαση που πάρθηκε στην εκδήλωση της 24ης Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο, στο Γύθειο.

Από το Υπουργείο συμμετείχαν εκτός του κ. Υπουργού και ο κ. Δημήτριος-Οδυσσέας Παπαγιαννίδης Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών. Σύμφωνα με την  απόφαση της σύσκεψης τα ελαιοτριβεία εκπροσώπησαν οι βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Αθανάσιος Δαβάκης, Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Νίκωνας Τζινιέρης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης και ελαιουργοί της Λακωνίας. 

Στη σύσκεψη τέθηκαν στον κ. Υπουργό  τα εξής θέματα:
1.  Ένταξη των ελαιοτριβείων στις ευεργετικές διατάξεις των βιομηχανιών άρτου για την επιδότηση κόστους ηλεκτρικής ενέργειας για την περίοδο λειτουργίας τους,
2.  Να τεθεί σε προτεραιότητα η σύνδεση των ελαιοτριβείων με φωτοβολταϊκά πάνελ,
3. Ρυθμίσεις θεμάτων μετακλητών εργατών προκειμένου να ικανοποιηθούν τόσο οι ανάγκες των ελαιοτριβείων όσο και όλων των επιχειρήσεων και των αγροτών σε εργάτες γης.

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, ο Υπουργός δεσμεύτηκε να διερευνήσει τη δυνατότητα ικανοποίησης των αιτημάτων και ζήτησε την κατάθεση επιπλέον στοιχείων περί της κοστολόγησης του ενεργειακού κόστους.

Η κατάθεση των στοιχείων πραγματοποιήθηκε από το Επιμελητήριό μας σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των ελαιουργείων, την Τρίτη 8/11 και αναμένονται οι ενέργειες του κ. Υπουργού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button