Τουρισμος

Τοποθέτηση μηχανισμού πρόσβασης ΑμεΑ (seatrac) στην παραλία του Μαυροβουνίου

Δελτίο τύπου Δήμου Αν. Μάνης

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης ανακοινώνει ότι η παραλία του Μαυροβουνίου αποτελεί την 1η  προσβάσιμη παραλία για ΑμεΑ στη Μάνη, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης του μηχανισμού πρόσβασης ΑμεΑ (seatrac) στη θάλασσα και πλέον δίνεται για χρήση στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα ή προβλήματα όρασης.

Μέσω αυτών οι πολίτες όλων των ηλικιών με αναπηρία απολαμβάνουν τη θάλασσα και το κολύμπι, το οποίο εκτός από δικαίωμα αποτελεί και ανάγκη, καθώς η θαλασσοθεραπεία αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αποκατάστασης ασθενών με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα.

Τι είναι η ειδική ράμπα SEATRAC;

Η ειδική ράμπα SEATRAC κατασκευάστηκε για να λειτουργεί σαν βοηθητικός εξοπλισμός ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα πίσω από την δημιουργία του ήταν να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος σε δήλωσή του, τόνισε:

«Αποτελεί καθήκον, αλλά και ηθικό μας χρέος, να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις στην πόλη μας, προκειμένου όλοι οι πολίτες να έχουν ίσες ευκαιρίες και να μην υπάρχουν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού για τα άτομα με αναπηρία.  Τοποθετήσαμε λοιπόν στη πιο πολυσύχναστη παραλία του Δήμου μας, το Μαυροβουνι, το καινοτόμο σύστημα «Seatrac» στην θέση πλησίον καταστήματος Οcean , προκειμένου να διευκολύνουμε την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία ή με δυσκολία στην κίνηση στην θάλασσα, έτσι ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν μια απλή δραστηριότητα, όπως είναι το κολύμπι. Πρόκειται για μια σημαντική υποδομή, η οποία είναι εύχρηστη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια από τους συμπολίτες μας με κινητικές δυσκολίες. Θα ήθελα να καλέσω τους πολίτες να σεβαστούν και να προστατεύσουν το «Seatrac» και να μην δούμε φαινόμενα βανδαλισμών και φθορών, ειδικά σε μια υποδομή που απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία», ανέφερε ο κ. Ανδρεάκος.

Η παραλία και το συγκεκριμένο σημείο, όπου υπάρχει και η γαλάζια σημαία, επελέγησαν διότι είναι εύκολα προσβάσιμα, έχουν ομαλό ανάγλυφο με μικρές υψομετρικές διαφορές και διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των λουόμενων ΑμεΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button