Γενικα

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23: Την Δευτέρα 2/10 θα ηχήσουν οι σειρήνες πολέμου ως δοκιμαστική λειτουργία

Την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στις 11:00 θα ηχήσουν σειρήνες πολέμου ως δοκιμαστική λειτουργία, στα πλαίσια της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23».

Από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου έως την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 θα διεξαχθεί η Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23», η οποία σχεδιάσθηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ.  

Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η Αρχική Ενημέρωση της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23», στο Αμφιθέατρο «ΕΠΓΟΣ (Ι) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΠΕΡΟΣ», παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και των Aρχηγών των Γενικών Επιτελείων, Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη Αρχηγού ΓΕΣ και Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ Αρχηγού ΓΕΝ.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ έδωσε κατευθύνσεις για την επιτυχή και ασφαλή διεξαγωγή της, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα συμπεράσματα και διδάγματα αντίστοιχων ασκήσεων προηγούμενων ετών και στην ρεαλιστική αντιμετώπιση των προσχεδιασμένων και έκτακτων επεισοδίων της Άσκησης σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες.

Στην Άσκηση που διεξάγεται σε 24ωρη βάση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία, τις Μείζονες Διοικήσεις, τους Σχηματισμούς και Μονάδες, συμμετέχουν σε όση έκταση απαιτείται σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Ως κύριοι σκοποί αυτής καθορίστηκαν:

● Η προσαρμογή της επιχειρησιακής σχεδίασης στην διαμορφούμενη από τις διεθνείς εξελίξεις κατάσταση στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της Χώρας μας.

● Η εξάσκηση στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων σύμφωνα με το Δόγμα Διακλαδικών Επιχειρήσεων.

● Η εφαρμογή των διαδικασιών του Συστήματος Χειρισμού Κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και του αντίστοιχου Συστήματος Συναγερμού Παλλαϊκής Άμυνας – Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης του ΓΕΕΘΑ (ΣΣ/ΠΑΜ-ΠΣΕΑ/ΓΕΕΘΑ).

● Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των ΕΔ, των φορέων του Πολιτικού Τομέα και των Σωμάτων Ασφαλείας κατά την εφαρμογή των Εθνικών Σχεδίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button