Εκκλησιαστικα

Ο Κυβερνήτης του υποβρυχίου «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» στον Μητροπολίτη Μάνης

Δελτίο τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης

Το εσπέρας της 8ης Απριλίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, δέχθηκε με πολλή χαρά τον Κυβερνήτη του υποβρυχίου «Κατσώνης» (S-123) του Πολεμικού μας Ναυτικού, Υποπλοίαρχο (Π.Ν.) Αππάρογλου Σταύρο και άλλους αξιωματικούς του πληρώματος και είχε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία μαζί τους.

Ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε και η αναφορά εκ μέρους του Σεβ., για την προσωπικότητα και την δράση του προκατόχου του αειμνήστου Μητροπολίτου Διονυσίου (του Δάφνου) επί του ιστορικού θωρηκτού «Αβέρωφ» με ναύαρχο τον Π. Κουντουριωτη κατά τους Βαλκανικούς πολέμους.

Η εθιμοτυπική αυτή επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του κατάπλου του Υ/Β ανοικτά του λιμένος του Γυθείου.

Ο Σεβ. πρόσφερε στον Κυβερνήτη και τους αξιωματικούς το «Ψαλτήριον» και βιβλία χριστιανικού περιεχομένου, ο δε Κυβερνήτης λαμβάνοντας την ευλογία του Σεβ. πρόσφερε τον θυρεό του Υ/Β, η παράσταση του οποίου με τον σταυρό και τον πυρσό συμβολίζει την διαχρονικότητα της δράσης των ελληνικών υποβρυχίων στο θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου. Είναι, τέλος, χαρακτηριστικό ότι το όνομα «Κατσώνης» προέρχεται από τον θαλασσομάχο αξιωματικό Λάμπρο Κατσώνη, ο οποίος ξεκινώντας από το Πόρτο Κάγιο της Μάνης καταναυμάχησε τον τουρκικό στόλο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button