Πολιτικα

Στο Υπ.Α.Α.Τ ο Νεοκλής Κρητικός για τη χορήγησης διαπίστευσης στο Επιμελητηρίο Λακωνίας ως Φορέα Πιστοποίησης Ελαιολάδου

Δελτίο τύπου του Βουλευτή Λακωνίας (Ν.Δ.) κ. Κρητικού

Ενισχυτική των προσπαθειών του Επιμελητηρίου Λακωνίας για την επίτευξη χορήγησης διαπίστευσης σε αυτό, ως Φορέα Πιστοποίησης Ελαιολάδου, υπήρξε η χθεσινή συνάντηση του βουλευτή Λακωνίας Νεοκλή Κρητικού με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνο Μπαγινέτα.

Η σύσκεψη ήλθε ως συνέχεια της Αναφοράς που ο κ. Κρητικός υπέβαλε προς τον κ. Αυγενάκη γι’ αυτό ακριβώς το θέμα. Μαζί του ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ.κ. Γιάννης Παναρίτης και Κυριάκος Αλεξανδρόπουλος αντίστοιχα, ο Καθηγητής στο Τμήμα Ιατρικής Δημήτριος Στεφανίδης, ο Πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Δ. Κωνσταντίνος Κούρταλης, ο Καθηγητής στο Τμήμα Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, Προκόπης Μαγιάτης. Αξιοσημείωτο, πως παρόλο που το Επιμελητήριο έχει προβεί σε όλες τις διορθώσεις που απαιτήθηκαν, δεν έχει μέχρι σήμερα παραλάβει την έγκριση από το Δ.Σ. του Ε.ΣΥ.Δ. (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης).

«Η αξία της πιστοποίησης έγκειται στη συνολική αναβάθμιση του προϊόντος. Οι καταναλωτές θα δίνουν τα χρήματά τους για κάτι που έχει αξία, θα ξέρουν τί αγοράζουν», επισημαίνει ο κ. Κρητικός, ενώ συνεχίζει: «Το Ε.ΣΥ.Δ. θα ελέγχει ετησίως την πιστοποίηση και τη διαδικασία, τηρουμένων αυστηρών πρωτοκόλλων.

Το Επιμελητήριο δίνει προστιθέμενη αξία στο ελαιόλαδο, με στόχο αυτή να περάσει στους παραγωγούς» αναφέρει και καταλήγει: «Το πρόγραμμα είναι εθελοντικό, με απώτερο στόχο την προώθηση μιας κουλτούρας ποιότητας και τη δημιουργία ενός ισχυρού, εθνικού brand».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button