Εκκλησιαστικα

Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Μάνης στο Στρατόπεδο Γυθείου

Δελτίο τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης

Στα πλαίσια του ποιμαντικού προγράμματος «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ», ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη την Κυριακή Δ’ των Νηστειών, 14 Απριλίου 2024 στον Ι.Ναό Αγίας Μαρίνας, που βρίσκεται στο 2ο Τάγμα του ΚΕΕΜ στο Γύθειο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία, κήρυξε τον θείο λόγο και διένειμε στους στρατιώτες που υπηρετούν την θητεία τους από μια εικόνα της «Υπερμάχου Στρατηγού», της Παναγίας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. με αφορμή την εορτή του αγίου Ιωάννου του Σιναϊτου, συγγραφέως της «Κλίμακος» αφού παρουσίασε τον βίο του αγίου, τους ασκητικούς του αγώνες στο όρος Σινά και το περίφημο σύγγραμμά του η «ΚΛΙΜΑΞ», έκλεισε τον λόγο του απευθυνόμενος προς τους οπλίτες με τα παρακάτω λόγια: «… Είμαστε βαπτισμένοι ορθόδοξοι χριστιανοί. Όλοι μας εξήλθαμε από την αγία κολυμβήθρα της Εκκλησίας. Και έχουμε λάβει και το άγιο χρίσμα, τα χαρίσματα του Αγ. Πνεύματος. Μεγάλες πνευματικές ευεργεσίες. Ωστόσο, ο πονηρός, ο διάβολος που υπάρχει και δεν είναι φαντασία, μας πολεμά. Έτσι ο πιστός Χριστιανός διεξάγει ένα δύσκολο αγώνα ενάντια στις μεθοδείες του πονηρού. Οι άγιοι Απόστολοι, όλοι οι άγιοι αυτόν τον καλόν αγώνα της πίστεως έκαμναν και βγήκαν νικητές. Ο αγ. Ιωάννης στην «Κλίμακα» γι’ αυτόν τον αγώνα, γι’ αυτήν την άθληση μας γράφει, πως να νεκρώσουμε τα πάθη και πως ν’ αποκτήσουμε τις αρετές, πως θ’ ανεβούμε τα 30 σκαλοπάτια, που σας είπα, όπου μας περιμένει ο Θεός. Ο Απ. Παύλος ωραιότατα συμβουλεύει: «Μηδείς σου τῆς νεότητος καταφρονείτω, ἀλλὰ τύπος γίνου τῶν πιστῶν ἐν λόγῳ, ἐν ἀναστροφῇ, ἐν ἀγάπῃ, ἐν πίστει, ἐν ἁγνείᾳ» και ακόμη μας λέγει: «Σύ οὖν κακοπάθησον ὡς καλός στρατιώτης Ἰησοῦ Χριστοῦ». Η αμαρτία, το κακό, η παραβατική συμπεριφορά μακριά από μας γιατί όλα αυτά είναι αφροσύνη και τραγωδία. Η πνευματική μας πρόοδος είναι η απόκτηση των αρετών. Οι αρετές είναι η υγεία της ψυχής. Τα πάθη, ασθένεια. Λοιπόν, μη δειλιάτε, μη χάνετε το θάρρος σας. Έχετε πίστη στο Θεό, εμπιστοσύνη στην Εκκλησία και αγάπη στη πατρίδα που τώρα υπηρετείτε. Και νάστε υπερήφανοι γι’ αυτό. Όλοι μας, είμαστε στρατιώτες Χριστού και έτσι θα εμπνεόμεθα από το αιώνιο Πρότυπο τον Σωτήρα μας Χριστό και θάχουμε νίκες στη ζωή μας…».

Στη Θ. Λειτουργία παρέστησαν ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Λακωνίας, Διοικητής ΚΕΕΜ, Ταξίαρχος κ. Αννετούδης, ο Διοικητής του ΤΕΕ, Αντισυνταγματάρχης κα Γκίκας, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και πολλοί οπλίτες. 

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button