Πολιτικα

Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από την πλημμύρα της 26ης Ιανουαρίου 2023 σε περιοχές του Δήμου Αν. Μάνης

Δελτίο τύπου Δήμου Αν. Μάνης

Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από την πλημμύρα της 26ης Ιανουαρίου 2023 σε περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της  Κυβέρνησης με αρ. φύλλου 7259/τΒ΄/21.12.2023 η κ.υ.α με θέμα: “Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από την πλημμύρα της 26ης Ιανουαρίου 2023 σε περιοχές των Δήμων Ανατολικής Μάνης και Ευρώτα , της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου”. 

Στην ανωτέρω κ.υ.α. προβλέπεται “Ο/H ψιλός κύριος, επικαρπωτής ή ο/η έχων/-ουσα την πλήρη κυριότητα ή ο/η διαχειριστής/-τρια (σε περίπτωση διηρημένης ιδιοκτησίας) κτιρίου που έχει πληγεί από την πλημμύρα του θέματος, εφόσον επιθυμεί τον έλεγχό του και την έκδοση Έκθεσης Αυτοψίας, πρέπει να υποβάλει στην αρμόδια Υπηρεσία αίτηση για διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο, εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η αίτηση αυτή θα συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου. Οι φωτογραφίες θα φέρουν το όνομα και την υπογραφή του/της ιδιοκτήτη/-τριας.

Στην εν λόγω κ.υ.ακαθορίζονται τα μέτρα αποκατάστασης των πληγέντων κτηρίων,οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης στεγαστικής συνδρομής.

 Αρμόδια υπηρεσία σύμφωνα με την ανωτέρω Κ.Υ.Α. είναι η Δ/νση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Δυτικής Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Δ.Ε.) που εδρεύει στην Πάτρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button