Πολιτικα

Συνάντηση Δαβάκη με Σταϊκούρα για τέσσερα έργα στην Λακωνία

Δελτίο τύπου

ΦΡΑΓΜΑ ΚΕΛΕΦΙΝΑΣ- αρδευτικό ΔΙΚΤΥΟ ΤΡΙΝΑΣΟΥ – μελέτη Ε.Ο.ΣΠΑΡΤΗΣ -ΓΥΘΕΙΟΥ – ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΣΚΑΛΑΣ-ΒΛΑΧΙΩΤΗ.
Συναντήθηκα πρόσφατα με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα ,όπου σε σύσκεψη με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες συζητήσαμε για τα δυο υδραυλικά έργα της Λακωνίας,του φράγματος της Κελεφίνας και του κλειστού αρδευτικού δικτύου Τρινάσου, όπως επίσης και για τις μελέτες της Ε.Ο. Σπάρτης-Γυθείου και της παράκαμψης της Σκάλας και του Βλαχιώτη.
Μαζί μου ήταν και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τρινάσου Γιώργος Μπουφίδης και ο ταμίας Γιάννης Τσιμπίδης,οι οποίοι περιέγραψαν στον υπουργό την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της ταχύτερης υλοποίησης του έργου.

Ειδικότερα :
✅1️⃣Για το δίκτυο Τρινάσου ενημερωθήκαμε,ότι έχουμε φτάσει πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της μελέτης και συγκεκριμένα βρισκόμαστε στη φάση έγκρισης των τευχών δημοπράτησης, ενώ εκκρεμεί ακόμη η τεχνικοοικονομική μελέτη. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 53.000.000€+ΦΠΑ και αναμένουμε την σχετική πρόσκληση από το Π.Α.Α. 2021-2027 ,προκειμένου να ενταχθεί το έργο. Σύμφωνα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Υποδομών η μελέτη θα έχει ολοκληρωθεί σε περίπου 2 μήνες.
✅2️⃣Όσον αφορά την πορεία του διαγωνισμού του Φράγματος της Κελεφίνας, η διαγωνιστική διαδικασία προχωρεί κανονικά, έχουν ανοιχτεί οι τεχνικές και οικονομικές προσφορές και στο άμεσο διάστημα θα ανακηρυχτεί ο μειοδότης.
Ακολούθως θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο .
✅3️⃣Στη συνέχεια έθεσα στον υπουργό το πρόβλημα της καθυστέρησης υλοποίησης της μελέτης της βελτίωσης (16χλμ)της Ε.Ο. Σπάρτης -Γυθείου, ώστε να έχουν δοθεί μέχρι σήμερα 14 παρατάσεις…
✅Ο υπουργός έδωσε εντολή στον αρμόδιο γενικό διευθυντή να διερευνήσει που ακριβώς έχει σταματήσει η διαδικασία και για ποιο λόγο, ενώ ενημερώθηκα ότι το 2020 τέθηκαν νεότερες οδηγίες για τη συμπλήρωση των μελετών σύμφωνα με το αρθ.28 του Ν.4412, γεγονός που έχει επιφέρει πρόσθετη καθυστέρηση. Ο υπουργός κατανόησε την αναγκαιότητα να επισπευσθεί η ολοκλήρωση της μελέτης σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα είμαστε σε συνεχή επαφή για την ταχεία υλοποίηση της μελέτης.
✅4️⃣Τέλος, αναφέρθηκα και στην παράκαμψη των οικισμών Σκάλας -Βλαχιώτη και συγκεκριμένα στην υπόσχεση πολύ καιρό πριν για μια μελέτη που επρόκειτο να εκπονηθεί από τον Παραχωρησιούχο στο πλαίσιο εκπόνησης μελετών αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων. Ο υπουργός δεσμεύθηκε να μου δώσει οριστική απάντηση για το θέμα αυτό. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει μελέτη για την παράκαμψη Βλαχιώτη, ενώ έχει δεσμευτεί και για μελέτη για την παράκαμψη της Σκάλας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button