Πολιτικα

Επίσκεψη Αραχωβίτη στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας

Δελτίο τύπου Βουλευτή Λακωνίας κ. Αραχωβίτη

Την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Σταύρος Αραχωβίτης μαζί με τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας του κόμματος Παναγιώτη Κουμουνδούρο και το μέλος της Ν.Ε Περικλή Λαμπρινό επισκέφθηκαν, όπως σε κάθε έναρξη της  σχολικής χρονιάς, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και συναντήθηκαν με τη Διευθύντρια κ. Ευστρατία Λιακοπούλου προκειμένου να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Γυμνάσια και Λύκεια με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Συζητήσαμε αναλυτικά για:

• την πορεία προσλήψεων μονίμων και αναπληρωτών καθηγητών,

• τα λειτουργικά κενά των εκπαιδευτικών, τα οποία αναμένεται να καλυφθούν στη 2η φάση των προσλήψεων με αναπληρωτές καθηγητές,

. την έλλειψη διοικητικού προσωπικού και τις απαιτήσεις της διοίκησης της β’βάθμιας εκπαίδευσης στο νομό,

• τις λειτουργικές δαπάνες και την απουσία προϋπολογισμού ανά διεύθυνση,

• τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, που λειτουργούν με διορισμένους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών,

• την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση και αυτο-αξιολόγηση, που είναι σε εξέλιξη καθώς και τον ορισμό μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών,

• τα τμήματα ένταξης και την Ειδική Αγωγή στα σχολεία της Λακωνίας,

• τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του νομού,

• το πρόβλημα της στέγης που αρχίζει να γίνεται έντονο και στην Σπάρτη για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς μετά την εισαγωγή και εγκατάσταση των φοιτητών Φυσικοθεραπείας, ΤΟΔΑ και Ψηφιακών Συστημάτων.

“Η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Λακωνία αποστελεχώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Το γεγονός αυτό οδηγεί σε σταδιακή υποβάθμιση των δυνατοτήτων της διεύθυνσης, με δεδομένο ότι, επιπλέον, δεν διαθέτει δικό της προϋπολογισμό. Η αξιολόγηση διευθυντών, εκπαιδευτικών και δομών χωρίς πόρους, διοικητική υποστήριξη και χωρίς μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό είναι απαράδεκτη και στην πράξη δεν πρόκειται να εφαρμοστεί” δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο βουλευτής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button