Πολιτικα

Στη Βουλή οι Πόντιοι και Μικρασιάτες της Λακωνίας

Δελτίο τύπου Βουλευτή Λακωνίας κ. Δαβάκη

Σε επετειακή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή συμμετείχαν, μετά από πρόσκληση του μέλους της Επιτροπής Θανάση Δαβάκη, τα προεδρεία του Συλλόγου Ποντίων Λακωνίας «Ο Πόντος» και του Συλλόγου Ελλήνων Μ. Ασίας Και Πόντου Περιφέρειας Γυθείου «Η Πρόοδος».

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε: Ως μέλος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, σκέφθηκα ότι δεν θα έπρεπε να λείψει και η προσφυγική φωνή της Λακωνίας από τις συνεδριάσεις που γίνονται με αφορμή τα 100 χρόνια του ξεριζωμού … Μικρασιάτες και Πόντιοι του τόπου μας χθες το απόγευμα, παρουσίασαν το ιστορικό πλαίσιο του οδοιπορικού των προγόνων τους, που σε διάφορες χρονικές φάσεις εγκαταστάθηκαν στο Γύθειο, στη Σπάρτη, στα Νέα Λιβερά και σε άλλες περιοχές της Λακωνίας.

Ήταν ο Σύλλογος Ποντίων Λακωνίας «Ο Πόντος» με την Πρόεδρο κ. Μαρία Νεοφωτίστου, την κ. Βαρβάρα Κεμερίδου, την κ. Φρόσω Κουστένη και τον Γιώργο Θεοδωρόπουλο και ο Σύλλογος Ελλήνων Μ. Ασίας και Πόντου Περιφέρειας Γυθείου «Η Πρόοδος», με τον Προέδρό του Συμεών Χατζηχαραλάμπους.

Η παρουσία τους και αυτά που κατέθεσαν στην Επιτροπή μας, ήταν ένα μνημόσυνο στη μνήμη των ανθρώπων εκείνων, που πριν 100 χρόνια έφθασαν στον τόπο μας και τον εμπλούτισαν με τις παραδόσεις τους, τον πολιτισμό τους, την εργατικότητά τους, το πνεύμα τους, τις γεύσεις τους και πολλά ακόμη.

Στα έδρανα χθες κάθονταν οι απόγονοι όλων αυτών και με τη φωνή τους ήταν σαν να μιλούσαν εκείνοι…

Η Βουλή των Ελλήνων και εγώ προσωπικά ,τους ευχαριστώ από καρδιάς!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button