Πολιτικα

Συνάντηση Κρητικού με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα Γκάγκα για την Υγεία στη Λακωνία

Δελτίο τύπου

Με την ευκαιρία της κοινής τους επίσκεψης στη Ζάκυνθο για την εορτή της απελευθέρωσης των Επτανήσων, μετά από πρόσκληση του βουλευτή Ζακύνθου κ. Διονύση Ακτύπη, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός και η Αναπληρώτρια Υπουργός κ. Μίνα Γκάγκα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διεξοδικά για τα ζητήματα που αφορούν την Υγεία στη Λακωνία. Μαζί τους ήταν παρών ο Διοκητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης, με τον οποίο η πολιτική ηγεσία και οι κυβερνητικοί βουλευτές  έχουν άριστη συνεργασία.

Στις συναντήσεις συζητήθηκαν τα κάτωθι:

  1. Υπάρχει ουσιαστική πρόοδος στο έργο της κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Σπάρτης. Ήδη καθώς μεταφέρθηκαν τα γραφεία του Διοικητικού σε χώρο εντός της πόλης.
  2. Το επόμενο δεκαήμερο θα δημοσιευθούν οι προκηρύξεις των μόνιμων ιατρών για όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία. Έτσι θα ενδυναμωθούν οι νοσηλευτικές μονάδες Σπάρτης και Μολάων.
  3. Έγινε εκτενής συζήτηση για τις διακομιδές των ασθενών και των ατυχημάτων. Πρόθεση του Υπουργείου σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ να δημιουργηθεί νέο τμήμα στη Λακωνία, στην περιοχή του Γυθείου.
  4. Στελέχωση με οδηγούς για όλα τα Κέντρα Υγείας.
  5. Συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα της μη λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καστορείου. Έχει προταθεί και από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σπάρτης, μετά από διερεύνηση των αναγκών της περιοχής, η λειτουργία του ως ολοήμερο δηλαδή από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. για την κάλυψη των περιστατικών των κατοίκων των «Βορείων Δήμων» του Δήμου Σπάρτης.

Ο κ. Κρητικός δήλωσε για τις εξελίξεις στον τομέα της Υγείας: «Είχα την τύχη για ένα διήμερο να βρεθώ με την αναπληρώτρια υπουργό υγείας και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ και να συζητήσουμε διεξοδικά όλα τα προβληματα που απασχολουν την υγεία στην Λακωνία μας. Τα υπέρ και τα κατά. Η πανδημία δεν είναι άλλοθι για εμάς και η προσπάθεια είναι συνεχής για βελτίωση της. Προσπαθούμε με σχέδιο να βελτιώσουμε τις μονάδες Υγείας τη Λακωνίας. Θέλω για αυτό να ευχαριστήσω τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας κα Εύη Παπαγεωργίου, τον αναπληρωτή Διοικητή κ. Κωνσταντίνο Κορωνιό και όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομειακών μονάδων και των Κέντρων Υγείας. Θέλουμε σε λίγα χρόνια στους συμπολίτες μας να παρέχεται η καλύτερη δυνατή ποιότητα ιατρικής περίθαλψης. Σε αυτό, κύριο ρόλο θα διαδραματίσει το νέο Νοσοκομείο Σπάρτης, αλλά και συνολικά η αναβάθμιση των λοιπών ιατρικών μονάδων.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button